Vakantievilla in Frankrijk

Een comfortabele villa voor 8 personen voor een heerlijke vakantie

De omgeving van ons vakantiehuis

Een greep uit de mogelijkheden om leuke, spannende of inspirerende dagtripjes te maken.

Rochefoucauld
20 km

Op 20 km ligt het pittoreske gezellige provincieplaatsje Rochefoucauld, ook wel de poort van de Périgord genoemd.. Het is vooral bezienswaardig vanwege het prachtige kasteel. Ëen van de trappen is gebruikt in de films van Harry Potter (!). Kinderen kunnen zich verkleden. Het is bovendien goed te combineren is met een bezoekje aan de hypermarche Leclerc.

Naast het kasteel is ook het klooster een aanrader.

Piégut Pluviers 19 km

Elke woensdag tot ca 12:30 uur is in Piegut-Pluviers de gezellige locale markt met in het hoogseizoen tot 200 kraampjes. Lekkere streekproducten, veel groenten en fruit, maar ook speciale handgemaakte specialiteiten (handtassen, rieten manden, houtsnijwerk, etc.).

Kanoën op de Tardoire 10 km

De Tardoire-vallei ontdekken vanuit een kano of kajak is een heel bijzondere en leuke ervaring. U kunt volkomen veilig de rivier afdalen en ziet het prachtige landschap voorbij glijden. Een paar versmallingen in de rivier maken de tocht een vleugje avontuurlijk. Of u nu liefhebber bent van kastelen, nog in werking zijnde molens of leuke, traditionele dorpjes, u zult beslist genieten van de schitterende tochten die u vanaf Montbron kunt maken.

Golf de la Prèze  0,5 km

Direct naast Village Le Chat ligt de Golf de La Prèze: een spectaculaire geaccidenteerde golfbaan. Een heerlijk terras alwaar het goed toeven is en heerlijk gegeten kan worden.

U ontvangt 25 % korting op de green fees. indien u reserveert via de receptie van Village le Chat.

Les grottes de Quéroy 26 km


Een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden in het departement Charente. De grot bestaat uit in totaal dertig verschillende kamers, met een totale lengte van bijna 1400 meter. Hiervan is ongeveer 800 meter toegankelijk voor bezoekers, verdeeld over twee afzonderlijke delen. u deelnemen aan een rondleiding,. Een bezoekje aan deze bijzondere grotten is meer dan de moeite waard!

Angoulême
35 km


Angouleme is de hoofdstad van de Charente. Het is een prachtige oude stad, waar men goed kan shoppen en lekker kan eten.

Verder bevindt zich daar ook het museum voor Archeologie en het Stripboekenmuseum.

Limoges
60 km


Limoges is vooral bekend om haar porselein. Het is een gezellige winkelstad met veel monumentale panden. Een ander interessant dorp om te bezoeken is Oradour-sur-Glane, dit ligt dichtbij Limoges.

Oradour-sur-Glane 55 km

Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog is bijna de gehele bevolking van dit dorpje door de Duitsers vermoord en de huizen in brand gestoken. De overlevenden hebben dit dorp in de oorspronkelijke staat gelaten en ter bezichtiging opengesteld. Beklemmend en zeer indrukwekkend!

Brantôme
60 km

Gelegen op een eiland, tegen de poorten van het Natuurpark “Perigord Limousin”, is de charmante stad Brantôme een van de mooiste steden in de Perigord Vert.

De beroemde markt is er op vrijdag
ochtend. Dan komt de stad tot leven en dat geeft ook de kans om enkele lokale gastronomische specialiteiten van de Perigord te proeven.

Cognac
85 km

Cognac is een klein stadje met een historisch centrum dat idyllisch gelegen is aan de rivier de Charente. Op de rivier kan je een rondvaart maken. Struin door de kronkelige straatjes in het centrum, de overdekte markt. Er zijn volop gezellige terrasjes, winkels en restaurantjes.

Lac de Lavaud
26 km


Een uitgestrekt meer met een zandstrand bij “La Guerlie”. Er is een restaurantje waar u ook waterfietsen kunt huren. Het meer leent zich ook uitstekend om te windsurfen, zeilen en kanoën. Een bezoek waard is “Aventure Parc” in Massignac. Hier kunt u verschillende spannende activiteiten ondernemen, zoals klimmen, bungeejumpen, van boom naar boom slingeren etc.

Circuit Karting Perigord20 km

In de buurt van Teyjat. 

Mooie buitenkartbaan. Voor kinderen van 7 tot 13 jaar is er een kleinere baan. 

Markten

Wat is Frankrijk zonder een bezoekje aan één van de vele gezellige markten. Even een paar op een rijtje die u misschien kunt combineren met een dagtripje.

Markt in Montbron

Ochtendmarkt op maandag, dinsdag, zaterdag

Bric a Brac iedere zondag vanaf. medio juli

Avondmark
t: eerste vrijdag in augustus

Markt in de omgeving

Maandagavond

Saint Estèphe

Dinsdagavond

Varaignes

Woensdagochtend

Piégut Pluviers

Donderdag

Boerenmarkt in Nontron

Vrijdag

Brantôme

Zaterdagochtend

La Rochefoucauld

Zaterdagochtend

Nontron